CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 09.03.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Zahájen nepřetržitý dohled na tržnici v Dubí

     V sobotu dne 8. března 2008 přistoupili „severočeští“ celníci v odpoledních hodinách k výkonu nepřetržitého celního dohledu nad provozem tržnice zvané KLID II v obci Dubí na Teplicku. Celníci dohlíží ve dne i v noci na provoz tržnice a dále sledují pohyb osob a dopravních prostředků v areálu tržnice i v jejím okolí.
 
     Před zahájením intenzivního dohledu zajistili celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie při kontrolách přístupných prodejních stánků textilní výrobky, obuv a hodinky označené logy a symboly světových značek, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek. Většina stánků ale zůstala uzavřena. Škoda, která by prodejem padělků majitelům OZ vznikla, je zatím odhadována na více než milion korun. Úspěšným zásahem bylo odhalení 37 ks střeliva a pouzdra od pistole ve skrýši umístěné ve stropním prostoru, který provedl služební pes.  Jednalo se o ostrou munici typu 7,65 Browning.

     Cílem nepřetržitého dohledu je dosáhnout takového provozu tržnic, při kterém bude docházet k prodeji zboží v souladu s právními předpisy, prodejní stánky budou řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a prodejní nabídka nebude zahrnovat žádné nelegální zboží. 
 

   


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky