CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.03.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na tržnici Rašelina zahájen nepřetržitý dohled


     Dnes v poledne zahájili „severočeští“ celníci nepřetržitý dohled na další příhraniční tržnici, a to nedaleko obce Hora svatého Šebestiána na Chomutovsku. Celníci budou na místní tržnici zvané Rašelina i v jejím bezprostředním okolí nepřetržitě hlídkovat.

     V severočeském pohraničí jsou tak v současné době podrobeny nepřetržitému dohledu dvě tržnice, jejichž dozor zajišťují koordinovaně útvary Celního ředitelství Ústí nad Labem za personální podpory Oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie. Kromě zmiňované tržnice Rašelina v katastru obce Hora svatého Šebestiána je pod nepřetržitým dohledem již desátý den také tržnice  KLID II v Dubí na Teplicku.

     Celníci nemají v úmyslu bránit trhovcům v prodeji, pouze dohlíží na to, aby nedocházelo k další distribuci nelegálního zboží. Cílem opatření je dosáhnout takového provozu tržnic, při kterém nebude docházet k prodeji plagiátů, prodejní stánky budou řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a především nabídka trhovců bude zahrnovat pouze legální zboží.
 

 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky