CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 15.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zahájili nepřetržitý dohled na tržnici v Dolní Poustevně

     Dne 14.4.2008) přistoupili „severočeští“ celníci v odpoledních hodinách k výkonu nepřetržitého celního dohledu nad provozem příhraniční tržnice v obci Dolní Poustevna na Děčínsku.

     Celníci dohlíží ve dne i v noci na provoz této tržnice a dále sledují pohyb osob a dopravních prostředků v areálu tržnice i v jejím okolí.
 
     Před zahájením intenzivního dohledu celníci na tržnici zajistili při kontrolách přístupných prodejních stánků 583 ks textilních výrobků, 274 párů obuvi a 252 ks hodinek, přívěsků a krytů mobilních telefonů, které byly označené logy a symboly světových značek a mohly by porušovat práva majitelů ochranných známek. Celkem se jednalo o 1109 plagiátů, které celníci převezli do celního skladu. Škoda, která by prodejem padělků majitelům OZ vznikla, činí bezmála 2,7 miliónů korun.

     Na konci uplynulého týdne ukončili celníci nepřetržitý dohled nad tržnicí Rašelina v katastru obce Hora sv. Šebestiána na Chomutovsku. Na této tržnici již probíhá prodej v souladu s právními předpisy. Celníci přesto několikrát denně monitorují provoz tržnice, aby se přesvědčili, že prodejní stánky zůstávají označeny a nabídka prodeje obsahuje pouze legální zboží.

     Také na tržnici KLID II v Dubí na Teplicku ukončili celníci nepřetržitý dohled.  V současné době  probíhá celní dohled nad tržnicí již jen v denních hodinách. Na tržnici se začíná prodej znovu rozbíhat, ale bez nabídky padělků.

 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky