CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Asiat skladoval v prodejně neznačené lihoviny i tabák

     V uplynulých dnech zaměřili „chomutovští“ celníci kontrolní činnosti na kamenné obchody. Cílem kontrol bylo zjistit, zda-li zde nejsou nabízeny nebo skladovány neznačené tabákové výrobky a lihoviny.

     Při jedné takové kontrole prodejny v obci Drmaly na Chomutovsku odhalili celníci v provozovně a skladovacích prostorách nejen 53 litrů lihovin postrádajících kontrolní pásky, ale i 12 980 kusů cigaret různých značek postrádajících tabákové nálepky. Dále celníci objevili celkem 22,5 kilogramů neznačených tabákových směsí. Vedle hromady téměř třinácti kilogramů na podlaze vysypaného tabáku nalezli digitální váhu, igelitové sáčky a již bezmála deset kilogramů nasáčkovaného tabáku. Únik na spotřební dani, který by prodejem vybraných výrobků vznikl, byl vyčíslen na téměř šedesát tisíc korun. Celníci neznačené tabákové výrobky a lihové nápoje zajistili a umístili pod přímý dohled do celních skladů, kde zůstanou do vyřešení případu. Poté je čeká likvidace. Majiteli prodejny hrozí ve správním řízení pokuta až do výše pěti milionů korun.

     Lidé by měli být před nákupem nekolkovaných vybraných výrobků obezřetní, jelikož jejich obsah většinou neodpovídá složení, které je deklarováno na etiketách. Takové to výrobky jsou obvykle vyrobeny ze surovin neznámého původu, což může mít dopad jak na jejich kvalitu, tak zejména na zdraví spotřebitelů.


   

 

    

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky