CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.08.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kontrola zjistila na tržnici nedostatky

Na konci uplynulého týdne (dne 15.8.2008) provedli chomutovští celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie a pracovníky živnostenského úřadu na tržnici v katastru obce Loučná pod Klínovcem kontrolní akci. Ta byla zaměřena na dodržování zákona o ochraně spotřebitele, zaměstnávání cizinců a označení provozoven.

Výsledkem kontrolní akce bylo zajištění 765 kusů CD a DVD nosičů, 681 kusů textilních výrobků, 10 párů obuvi a 79 kusů galantérie, krytů mobilních telefonů a hodinek, které zjevně porušují některá práva duševního vlastnictví (např. zn. ADIDAS, ARMANI, BUNDESLIGA, CARS, DIDDL, DIESEL, DOLCE GABANA, ESPRIT, FILA, ROLEX, GUCCI, LACOSTE, LONSDALE, MICKEY, NEMO, PLAYBOY, PUMA, TWEETY a další). Celníci odhalili plagiáty na prodejních pultech  ve čtyřech stáncích. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a práv autorských je celníky odhadována na více než dva miliony korun.

Kontrolní skupina dále odhalila asijského prodejce, který se v době kontroly nemohl prokázat platným pracovním povolením, ani jiným dokladem umožňujícím výkon práce cizince ze třetích zemí na území ČR. Ze sedmi kontrolovaných prodejních míst nebyl jeden stánek označen v souladu se živnostenským zákonem. Zjištěná provinění budou projednána ve správním řízení.

 

 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky