CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 07.10.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Stále nové skrýše odhalují celníci na tržnici ve Hřensku

V rámci nepřetržitého dohledu na tržnici ve Hřensku odhalují celníci další skrýše a úkryty vytvořené různě mezi stánky, které sloužily jako sklady nelegálního zboží. 

Během posledních sedmi dnů nalezli celníci v odhalených prostorách dalších 5.642 kusů plagiátů vykazujících prvky ochranných známek různých renomovaných firem a světových výrobců. Jedná se zejména o textil, obuv, hudební a obrazové nosiče, hodinky, opasky, kabelky a klíčenky. Majitelům ochranných známek by jejich prodejem vznikla škoda, která je odhadována na více než sedm milionů korun. Ve skrýších celníci objevili i 40,8 litrů lihovin bez povinných kontrolních pásek. 

I včera večer byli celníci při odhalování skrýší úspěšní.  V lesním porostu za prodejními stánky na nábřeží vedle hotelu Labe objevili podezřelé hromady listí. Pod kupkami celníci nalezli nejen černé igelitové pytle, v nichž se nacházelo téměř šedesát tisíc kusů cigaret postrádajících tabákové nálepky, ale i 18 litrů neznačených lihovin, 201 ks CD a DVD nosičů, 26 ks textilního zboží značek Puma, Nemo a Playboy, 2 páry sportovní obuvi a ostatní zboží jako jsou opasky, kabelky, klíčenky a prstýnky. Stát by případným prodejem cigaret a lihovin přišel na daních o 142.609 korun.  Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek a děl autorských, která by prodejem padělků zajištěných na tržnici ve Hřensku vznikla, se již vyšplhala na bezmála 27 miliónů  korun.   

Téměř třetina trhovců z této tržnice se již ke svým prodejním místům přihlásila a dnes nabízela k prodeji koupěchtivým německým turistům už pouze legální zboží. Přesto zůstává tržnice pod stálým dohledem celníků a příslušníků cizinecké policie i nadále.

Od začátku roku 2008 zajistili severočeští celníci padělky rozmanitých druhů zboží za více než 150 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky, obuv, CD a DVD nosiče.

  

     
   

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz 
  
Skočit na začátek stránky