CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 06.02.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Společná kontrolní akce na tržnici ve Vejprtech

Ve čtvrtek dne 5.2.2009 v odpoledních hodinách proběhla v obci Vejprty na Chomutovsku společná kontrolní akce celníků, policistů Inspektorátu cizinecké policie a pracovníků Živnostenského úřadu Kadaň.  Akce byla zaměřena na oprávněný pobyt cizinců na území České republiky, kontrolu prodeje výrobků porušujících práva k ochranným známkám a ochranu spotřebitele.

Během této akce odhalili kontroloři v několika prodejních stáncích nedostatky. V osmi stáncích celníci zajistili téměř pět set kusů plagiátů textilu, obuvi, hodinek, parfémů a kožené galanterie světových výrobců. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví ze zajištěného zboží činí 1,2 milionů korun. 
Služební pes specializovaný na vyhledávání cigaret, označil na parkovišti mezi stánky místo s odpadem. Celníci pak pod ním nalezli celkem 34.880 ks cigaret různých značek (např. Classic, Marlboro, Pall Mall, Jin Ling, LD, West atd.), které postrádaly platné tabákové nálepky a jeden kilogram tabákových směsí. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála 110 tisíc korun.

V jednom z kontrolovaných stánků celníci odhalili dva cizince, kteří v době kontroly doplňovali do regálů zboží. Oba cizinci nebyli schopni předložit celníkům povolení k zaměstnání, platné živnostenské listy ani pracovní smlouvy. Sepsané protokoly o zjištěném porušení předají celníci po uplynutí lhůty k podání námitky příslušnému úřadu práce.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky