CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 19.02.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ústečtí celníci odhalili plagiáty v kamenných obchodech

     V posledních dnech provedli ústečtí celníci hned několik kontrol tzv. "kamenných obchodů" v krajské metropoli Ústí nad Labem. Zaměřili pozornost především na prodávané zboží, které by mohlo vykazovat znaky napodobenin nebo padělků ochranných známek, a také zda nabízením a prodáváním nedochází ke klamání spotřebitele.

     Ve třech z vytipovaných prodejen v Krásném Březně, na Severní terase a v samotném centru, zajistili celkem 313 kusů textilních výrobků, slunečních brýlí, hraček a obalů na CD, u kterých existuje podezření z porušení práv k ochranným známkám Gucci, Armani, Louis Vuitton, Disney, Playboy a další. Ty se nacházely na prodejních pultech a také v regálech kontrolovaných obchodů. Asijští majitelé nebyli schopni v době kontrol předložit k zajištěnému zboží jakékoliv doklady.
Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům dotčených ochranných známek činí téměř 600 tisíc korun.

     Celníci zajištění možných padělků oznámí právním zástupcům ochranných známek, a pokud bude prokázáno, že se jedná o napodobeniny, bude v dalším řízení rozhodnuto o jejich propadnutí nebo zabrání ve prospěch státu.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky