CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.03.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ve večerce ukrýval plagiáty sportovní obuvi

     Dnes při kontrolní akci zaměřené na značení tabákových výrobků a lihovin čekalo na chomutovské celníky překvapení.  

     Ve skladovacích prostorách kontrolované večerky na jirkovském sídlišti nalezli celníci kromě potravin či lihovin celkem 128 párů sportovní obuvi, která byla nedovoleně označena ochrannou známkou „Buffalo“. Škoda způsobená majiteli ochranných práv činí téměř 353 tisíc korun.

     O den dříve (dne 4.3.2009) v odpoledních hodinách prováděla hlídka mobilního dohledu v obci Vejprty kontrolní akci zaměřenou na stánkový prodej, resp. nabídku prodeje a skladování výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Kromě 60 kusů plagiátů textilu, obuvi a pirátských nahrávek na CD a DVD nosičích zajištěných ve třech stáncích, nalezli celníci nezdaněné tabákové výrobky.

     Služební pes specializovaný na vyhledávání cigaret označil při prováděné kontrolní činnosti na parkovišti mezi stánky místo s hromadou sněhu. Celníci provedli ohledání označeného místa. Pod hromadou sněhu nalezli igelitový pytel, v němž se nacházelo 11.180 kusů cigaret různých značek (CLASSIC, MARLBORO, PALL MALL, WEST, MOON, JIN LING, LD, SAINT GEORGE, LM a PRIMA), které nebyly značeny platnou tabákovou nálepkou. Ta chyběla i na sáčku obsahujícím 250 gramů tabákové směsi zn. D1.  Stát by prodejem tabákových výrobků přišel na daních o bezmála 35 tisíc korun.
 
   

     

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz 
 
Skočit na začátek stránky