CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 13.03.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Chomutovští celníci zajistili část kontejnerové zásilky

     V úterý dne 10. března zajistili severočeští celníci na pracovišti v Chomutově část kontejnerové zásilky s podezřelou obuví, která k nám dorazila z Číny a byla určena pro jednu brněnskou firmu.
 
     Celníci při kontrole prováděné v souvislosti s propuštěním zboží do navrhovaného režimu nalezli v útrobách kontejneru mezi krabicemi s dámskou obuví i 90 beden, v nichž se nacházelo celkem 2.760 párů dětské obuvi s vyobrazením postavičky BUGS BUNNY. Toto zjištění vyvolalo podezření, že se jedná pravděpodobně o padělek či napodobeninu k ochranné známce. Škodu způsobenou majiteli ochranných práv celníci odhadli na bezmála pět miliónů korun.

     O dovozu podezřelé obuvi celníci informovali zástupce držitele ochranné známky. Zároveň jej vyzvali k posouzení, zda se skutečně jedná o porušení autorských práv a ke stanovení přesného rozsahu škody, která by mu případným uvedením obuvi na trh vznikla. Majitel ochranné známky má nyní možnost se bránit proti propuštění zboží do volného oběhu právní cestou. Boty zůstanou do vyřešení případu v celním skladu. 

 

 

     

  por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky