CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.06.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci nacházeli ve vozidlech drogy

O víkendu zaměřili severočeští celníci kontrolní činnost, v souvislosti s konáním festivalu elektronické hudby „Cosmic trip“ nedaleko Ústí nad Labem, na přepravu a nedovolené držení omamných a psychotropních látek a zbraní.

Na příjezdových komunikacích k místu konání hudební akce prováděli celníci namátkové kontroly vozidel, ke kterým využili psy cvičené na vyhledávání drog.  

Během preventivní kontrolní akce celníci zkontrolovali více než sto šedesát vozidel. Ve dvanácti z nich se jim podařilo za asistence služebního psa odhalit celkem 76,5 gramů marihuany, 15 tablet taneční drogy extáze, 2,5 gramu hašiše a jeden trip LSD. Drogy převážely české osoby.

Jedenáct osob (devět mladíků a dvě slečny), které měly v držení malé množství drog pro svou potřebu, se dopustilo přestupku. Další tři muži čelí podezření za spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Celníci předali zadržené omamné a psychotropní látky spolu s jejich majiteli věcně příslušnému policejnímu oddělení.


 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky