CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 19.08.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na Rašelině celníci zajistili přes 600 kartonů nezdaněných cigaret

Dne 18.8.2009 provedli chomutovští celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie kontrolní akci na tržnici s místním názvem Rašelina u obce Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku.

Na základě informací získaných při prováděném monitorování tržnice se celníci zaměřili na konkrétní prodejní stánek. Ve skladu předmětného stánku nalezli 115.040 kusů cigaret různých značek (Classic, LM, Viceroy) bez tabákových nálepek platných na našem území. Při prvotním ohledání okolí prodejního stánku, označil služební pes Brit, vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků osobní vozidlo Ford Escort s ústeckou registrační značkou. Ve vozidle celníci nalezli 8600 kusů cigaret s ukrajinskými, moldavskými a ruskými tabákovými nálepkami.
Stát by případným prodejem zajištěných tabákových výrobků přišel na daních o téměř čtyři sta tisíc korun. Prodejce nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží.
     
Služební pes dále označil i opodál zaparkované vozidlo Fiat s mezinárodní poznávací značkou Německa. Kromě prázdných krabic od cigaret objevili celníci v nákladovém prostoru vozidla zboží, které zřejmě porušuje některá práva duševního vlastnictví k ochranným známkám PUMA, DOLCE GABBANA, FERRARI, PITBULL, LACOSTE, DIDDL, MISS SIXTY, KANI, REEBOK, K.-SWISS, ED HARDY, LOUIS VUTTION, RADO, GUCCI, PLAYBOY, HUGO BOSS, LONSDALE a další. Jednalo se o 158 kusů textilních výrobků, 20 kusů hodinek, 15 kusů obuvi a 117 kusů CD a DVD nosičů s hudební i filmovou produkcí.  Škoda vzniklá majitelům autorských práv a dotčených ochranných známek činí bezmála jeden milion korun.
Po provedené lustraci vozidla za účelem zjištění jeho majitele se ukázalo, že registrační značky umístěné na vozidle pocházejí z vozidla, které bylo v SRN odcizeno.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky