CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 24.08.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Společná kontrolní akce celníků s policisty

V pátek a sobotu uskutečnili celníci mobilního dohledu ústeckého celního ředitelství ve spolupráci s policisty společnou kontrolní akci. Ta byla v souvislosti s konáním festivalů taneční hudby na Ústeckém letišti a pláži Máchova jezera v Doksech zaměřena na přepravu a nedovolené držení omamných a psychotropních látek.

Na příjezdových komunikacích k místům konání hudebních akcí prováděly smíšené hlídky obou bezpečnostních složek namátkové kontroly vozidel, ke kterým využily psy vycvičené na vyhledávání drog.  

Během preventivní kontrolní akce zkontrolovali celníci s policisty bezmála sto osmdesát vozidel. V devíti z nich se jim podařilo za asistence služebních psů odhalit celkem 184,2g marihuany, 9 tablet taneční drogy extáze, 52 psaníček metamfetaminu o celkové hmotnosti 15,5g, dále 20 tripů LSD a 2,4g hašiše. Drogy převážely české osoby.

Sedm osob, které měly v držení malé množství drog pro osobní potřebu, se dopustilo přestupku. Dalších šest mužů, čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Celníci u jednoho z nich nalezli 107,7 gramů marihuany, větší množství zatahovacích igelitových sáčků i digitální váhu. Zadržení hříšníci včetně omamný a psychotropních látek skončili na příslušných obvodních oddělení PČR.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky