CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 02.11.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Řidič utekl, v dodávce zanechal podezřelé vybrané výrobky

O víkendu v rámci kontroly zaměřené na značení tabákových výrobků a lihu zajistili celníci ve vozidle stojícím před kamennou prodejnou podezřelé vybrané výrobky.

Při průjezdu ulicí v Chomutově si celní hlídka všimla dodávkového vozidla zn. Mercedes Benz Vito, zaparkovaného u chodníku před prodejnou smíšeného zboží. Právě z něj vystupoval majitel provozovny, který po zahlédnutí přijíždějící hlídky rychle vstoupil do prodejny. Celní hlídka na základě vlastních poznatků, že majitel vozidla v minulosti neznačené tabákové výrobky a lihoviny již distribuoval, u daného vozidla zastavila a vůz podrobila kontrole. Ta podezření jen potvrdila.

V zavazadlovém prostoru se nacházely tabákové výrobky značené neplatnou tabákovou nálepkou a lihoviny. Jednalo se o 52,5 kg tabáku, postrádajícího povinné tabákové nálepky, 2000 kusů cigaret neznačených platnými kolky a celkem 87 litrů lihovin (12 litrů v lahvích postrádajících kontrolní pásku a 75 litrů ve třech pětadvaceti litrových barelech, u nichž nebylo možné prokázat řádné zdanění).  Stát by prodejem těchto zajištěných vybraných výrobků přišel na daních o bezmála 107 tisíc korun.
 
Řidič, kterému se podařilo z prodejny uniknout zadním oknem, čelí podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží.

 

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 216
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky