CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 03.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci odhalili v palubní desce ukryté léky

Liberečtí celníci už mají velmi dobře vytipované trasy, kudy se snaží pašeráci dopravit ze sousedního Polska nějaký ten kontraband. 
      
Včera podvečer si mobilní hlídka celníků vytipovala na jednom ze stanovišť na Frýdlantsku ke kontrole vozidlo Škoda pickup, které jelo z Polska do Čech. Osádku tvořili dva Češi v pracovním oděvu.

Celníci ve vozidle odhalili 1162 kusů vyloupaných tablet léku s označením SUDAFED. V každé tabletě je obsaženo 60 mg pseudoefedrinu, látky která je zneužívána drogově závislými k výrobě pervitinu. Léky objevili příslušníci celní správy v textilním pouzdru ukrytém pod odkládací přihrádkou v palubní desce.

Mobilní hlídka případ předala k dalšímu šetření kolegům z celní protidrogové jednotky. Oba muži ve věku 28 a 30 let čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy se sazbou odnětí svobody na jeden až pět let nebo peněžitým trestem.

Liberečtí celníci jsou v tipování vozidel velice úspěšní. V uplynulém měsíci si ke kontrole vybrali osobní vozidlo Škoda Octavia combi registrační značky Středočeského kraje, řízené polským řidičem, které bylo napěchováno 999 kartóny cigaret. Krabičky s bezmála 200 tisíci kusy cigaret zn. FEST se honosily tabákovými nálepkami Běloruska. Stát by býval jejich prodejem přišel na daních o více než 400 tisíc korun.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci ze záchytů, kontakt viz níže

    

 


por. Jiří Nejedlý, DiS
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky