CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.03.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zadrželi polského pašeráka cigaret

Celkem 128 400 kusů cigaret bez platné tabákové nálepky zajistila včera Taktická mobilní skupina Celního ředitelství Ústí nad Labem.

V rámci běžné silniční kontroly vytipovala a následně stavěla na Českolipsku, komunikace I/13, mobilní hlídka celníků ke kontrole osobní vozidlo Renault Laguna combi s německou registrační značkou. Řidič vozidla nejprve zastavil, ale pak se náhle rozjel a začal ujíždět nebezpečným způsobem, přičemž ohrožoval nejen stíhající služební vozidlo ale i ostatní účastníky silničního provozu. Po 2 km donutili celníci řidiče vozidla k zastavení. 
     
Celníci na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru nalezli pod dekou kartony cigaret různých značek (Jin Ling, LM a Classic), které nebyly označeny platnou tabákovou nálepkou. Počet kartónů se vyšplhal na číslo 642, tedy rovných 128 400 kusů cigaret. Některé bez tabákových nálepek, jiné s ukrajinskými a moldavskými tabákovými nálepkami.

Stát by jejich prodejem přišel na daních o téměř půl milionu korun. Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu.

Případ si převzali specialisté z oddělení Organizované trestné činnosti. Sedmatřicetiletý Polák čelí podezření ze spáchání hned dvou trestných činů; porušení předpisů o oběhu zboží ve styku s cizinou a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což mu hrozí odnětí svobody až na tři roky.

  


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 379
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky