CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 11.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Dvojice ukrývala ve vozidle léky s pseudoefedrinem

Nekalým úmyslům s více než třemi sty kusy tablet léků obsahujících pseudoefedrin, který je zneužíván k výrobě pervitinu, zabránila v úterý mobilní hlídka celníků při namátkové silniční kontrole.  
     
Na silnici I/13 u obce České Zlatníky na Mostecku si celníci vytipovali a následně zastavili ke kontrole osobní vozidlo zn. Toyota Avensis. Dvacetiletá spolujezdkyně viditelně znervózněla, když jeden z členů hlídky odhalil v odkládací přihrádce jedno balení polských tablet proti bolení hlavy. Celníci přistoupili k důkladnější prohlídce vozidla.  Pod plastovým krytem, který zakrývá prostor pod volantem, objevili textilní sáček s větším množství již vyloupaných tablet. Jednalo se o 68 kusů tablet léku Claritin Activ a 240 kusů tablet léku Cirrus. V každé tabletě uvedených léků je přitom obsaženo 120 mg pseudoefedrinu, látky která je zneužívána drogově závislými k výrobě pervitinu.
 
Hlídka osmadvacetiletého řidiče a jeho spolujezdkyni předala k dalšímu šetření kolegům z Celní protidrogové jednotky pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Celníci věnují problematice nelegální přepravy a držení omamných a psychotropních látek pro jejich celospolečenskou nebezpečnost zcela mimořádnou pozornost.  Zatímco v loňském roce odhalili na severu Čech 14 případů přeprav většího množství léků s pseudoefedrinem, letos v polovině prázdnin evidují již šestnáctý případ.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky