CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 17.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Pašerák cigaret v krátké době podruhé přistižen

Více než 170 tisíc kusů nezdaněných cigaret zajistili liberečtí celníci v ponělí při běžné silniční kontrole.

Mobilní hlídka celníků si vytipovala na silnici I/10 u Harrachova ke kontrole osobní vozidlo Škoda Octavia combi, stříbrné barvy s registrační značkou Středočeského kraje.  
  
Již při nahlédnutí přes okénka byl ve vozidle patrný náklad přikrytý černým textilem. Vozidlo bylo doslova napěchované cigaretami postrádajícími platné tabákové nálepky. Zavazadlový prostor a prostor zadních sedadel vozidla byl naložen do výše spodního okraje oken kartóny cigaret. Několik kartonů se nacházelo v prostoru před sedadlem spolujezdce. Celníci z vozidla vyložili 862 kartonů zn. Viceroy, (tj. 172.400 kusů cigaret), které byly označeny ruskými tabákovými nálepkami.  Stát by jejich prodejem přišel na daních a dalších poplatcích o téměř 350 tisíc korun.

Před necelým měsícem podrobili celníci téhož cizince kontrole ve Frýdlantském výběžku. Tehdy se zapůjčeným vozidlem stejného typu převážel 999 kartonů nezdaněných cigaret.  Stát by býval jejich prodejem přišel na daních o více než 400 tisíc korun

Zadržený jednačtyřicetiletý Polák, čelící podezření ze spáchání přečinů zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, byl s návrhem na vzetí do vazby předán orgánům činným v trestním řízení.  Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.  

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci  a videozáznam ze záchytu kontakt viz níže

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky