CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 15.06.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ústečtí celníci zadrželi vozidlo AUDI napěchované cigaretami

Více než 220 tisíc kusů nezdaněných cigaret zajistila Taktická skupina mobilního dohledu Celního ředitelství Ústí nad Labem při silniční kontrole na začátku týdne.

Mobilní hlídka celníků si vytipovala na dálnici D8 ke kontrole osobní vozidlo AUDI A8 polské imatrikulace, které následně pomocí zvukového a výstražného zařízení zastavila nedaleko sjezdu u Lovosic. 
   
Pod sedačkami, v odkládací přihrádce, na zadních sedadlech přikryté dekou  i v zavazadlovém prostoru, tam všude celníci objevili ukryté kartony cigaret různých značek (Viceroy a Jin Ling), které postrádaly platné tabákové nálepky. Vozidlo bylo cigaretami doslova napěchované. Nakonec příslušníci celní správy napočítali rovných 1.100 kartonů cigaret a jednu krabičku k tomu, tedy 220 020 kusů cigaret označených ruskými tabákovými nálepkami.

Stát by jejich prodejem přišel na daních a dalších poplatcích o téměř šest set tisíc korun. Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu.

Případ si převzali specialisté z oddělení Organizované trestné činnosti. Zadržený jednačtyřicetiletý Polák, čelí podezření ze spáchání hned tří přečinů; kromě porušení předpisů o oběhu zboží ve styku s cizinou a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Cizinec se již v minulosti podobné činnosti dopustil a vydaný  zákaz pobytu na území ČR stále trvá. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.  

  
  


por. Jiří Nejedlý, DiS
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky