CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 30.05.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ve vozidle celníci odhalili léky s pseudoefedrinem i pervitin

Bezmála dva tisíce dvě stě kusů tablet léku SUDAFED a 11 gramů pervitinu zajistili celníci z liberecké skupiny mobilního dohledu v minulých dnech při silniční kontrole na Frýdlantsku.

V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si hlídka celníků vytipovala a zastavila ke kontrole osobní vozidlo jedoucí z Polska, ve kterém cestovali dva muži. Spolujezdec viditelně znervózněl, když si jeden z členů hlídky prohlížel vnitřek vozidla, a tak přistoupili celníci k důkladné prohlídce. V černém batohu, který ležel na zadních sedadlech a patřil právě spolujezdci, nalezli nejen prázdné zatahovací sáčky tzv. dealeráky, ale i sáčky s obsahem bílé krystalické látky. Provedený test potvrdil tmavě modrým zbarvením přítomnost methamfethaminu. Ve značkové ledvince ještě objevili 21 kusů nepoužitých injekčních stříkaček. Další sáčky a injekční stříkačky ukrývala osádka vozu v kapsách kalhot a bílé mikině. Největší „úlovek“ ale celníci odhalili v úkrytu, který objevili v palubní desce po demontáži krytu filtru ventilace.  V útrobách skrýše se nacházelo celkem 2.191 kusů (58 blistrů po 12 ks a 1.495 ks již vyloupaných tablet) léku SUDAFED, jenž obsahuje v každé tabletě 60 mg pseudoefedrinu zneužívaného k výrobě pervitinu.

Oba muži ve věku 36 a 44 let čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě prokázání viny hrozí osádce vozidla trest odnětí svobody od jednoho roku až do pěti let nebo peněžitý trest.

      


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky