CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.09.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Ve vozidle převážel čtyři kilogramy marihuany

Čtyři kilogramy marihuany objevili celníci při silniční kontrole nedaleko obce Chlumčany na Lounsku.

V úterý podvečer kontrolovala hlídka mobilního dohledu ústeckého celního úřadu vozidla jedoucí po silnici I/7 ve směru Praha - Chomutov. Kolem 19. hodiny bylo ke kontrole vytipováno vozidlo VW Golf combi (RZ Karlovarského kraje). Osádku tvořili dva muži – český řidič a vietnamský spolujezdec. Na výzvu celníků řidič otevřel zavazadlový prostor, ve kterém se nacházely čtyři litrové plechovky s nápisy toluen. Hlídka pojala podezření. Při následné fyzické kontrole vozidla byla na zadním sedadle pod dekou nalezena sportovní taška, patřící dle výpovědi řidiče spolujezdci.

Kontrolující celník uvnitř zavazadla nalezl čtyři černé pytle o rozměrech 50x40cm. Po otevření jednoho z nich byl cítit jasně patrný zápach marihuany. V pytlích se nacházela látka rostlinného původu nápadně připomínající sušené konopí v množství cca čtyři tisíce gramů.

Na místo byla přivolána Policie ČR, která případ převzala. Cizinci hrozí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a může být potrestán peněžitým trestem a případně i trestem odnětí svobody až na pět let.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky