CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 27.08.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zadrželi drogy směřující na hudební festival

Více než 108 gramů marihuany, 65 gramů metamfetaminu resp. pervitinu, dva gramy kokainu a dvě tablety extáze, to je výsledek víkendové preventivní kontrolní akce severočeských celníků. 

Celníci se  v souvislosti s konáním hudebního festivalu na pláži Máchova jezera v Doksech na Českolipsku zaměřili právě na přepravu a nedovolené držení omamných a psychotropních látek. Na příjezdové komunikaci k místu konání prováděli příslušníci celní správy ve spolupráci s německými kolegy ze Zittau a psovodem vězeňské služby namátkové kontroly vozidel, ke kterým využili kromě speciálně vycvičených psů na vyhledávání drog i přístroj na detekci OPL.
    
Během pátečního večera a sobotního a odpoledne zkontrolovaly hlídky mobilního dohledu téměř sedmdesát vozidel, v patnácti z nich se jim podařilo za asistence čtyřnohých kolegů odhalit omamné a psychotropní látky. Drogy převážely osoby české státní příslušnosti.
   
Společné celní hlídky zaznamenali při silničních kontrolách jednu zvláštnost. Zajistili 150 tablet, které se na první pohled tvářily jako taneční droga extáze. Provedený test však prokázal, že tablety obsahovaly metamfetamin, tedy pervitin.
 
Rekordmanem v přepravě drog se stal teprve dvacetiletý řidič z Karvinska. V Superbu, který řídil, objevil služební pes na různých místech ukrytý pervitin o celkové hmotnosti bezmála 30 gramů.

Sedm osob, čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, dalších devět osob, které měly v držení malé množství drog pro osobní potřebu, se dopustilo přestupku.

Zajištěné omamné a psychotropní látky včetně jejich majitelů celníci předali příslušníkům Policie ČR v Doksech.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky