CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 06.12.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Muž připravil stát nejméně o 600 tisíc korun

Na začátku týdne provedli celníci z oddělení Odhalování celních a daňových podvodů Celního ředitelství Ústí nad Labem závěrečnou fázi rozpracovaného případu zaměřeného na nelegální obchod s cigaretami bez platných tabákových nálepek.

Výsledkem akce byly prohlídky bytových a jiných prostor na bílinském sídlišti, při nichž celníci zajistili 162 760 kusů cigaret různých značek (Fest, Viceroy a Classic) s tabákovými nálepkami Ukrajiny, Běloruska a Moldávie. Dále nalezli tabákové směsi určené ke kouření v různém balení o celkové hmotnosti 118 kilogramů, taktéž bez platných tabákových nálepek a deset litrových láhví s lihovinou obchodní značky Tuzemák 40% bez povinných kontrolních pásek. Prodejem zajištěných vybraných výrobků by stát přišel na daních o téměř 690 tisíc korun.

Celníci na případu pracovali několik měsíců. Po vypracování odborných vyjádření k zajištěnému zboží bude celá věc předána vyšetřovateli Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání osmačtyřicetiletého muže, kterému v případě prokázání viny ze spáchání trestného činu porušování předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, hrozí trest odnětí svobody v délce tří let nebo zákaz činnosti.

   


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky