CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 03.05.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Pochybné lihoviny ve večerkách

Více než sedm set lahví pochybných lihovin zajistili ústečtí celníci během dvou dnů v provozovnách typu smíšené zboží, koloniál, večerka při kontrolách zaměřených na zdanění vybraných výrobků a jejich značení.
    
Na prvního máje si celníci vytipovali ke kontrole prodejnu v Litoměřicích. V zadní části skladu objevili velké množství lihovin, které byly sice opatřeny kontrolními páskami, ale v evidenčním kódu kontrolních pásek nesouhlasil objem spotřebitelského balení ani obsah etanolu.
    
Příslušníci celního úřadu zajistili v kontrolované provozovně 654 lahví různých druhů lihovin (Tuzemský, Vodka), což činilo celkem 327 litrů. Únik na spotřební dani vyčíslili na 35 tisíc korun. Případ je nadále v šetření, odebrané vzorky putovaly do celně technické laboratoře na expertizu.
    
Dalších bezmála 11 litrů lihovin, u kterých provozovatel nebyl schopen prokázat řádné zdanění, zajistili ústečtí celníci následující den.  Z koloniálu v obci Bystřany na Teplicku odvezli 34 lahví s vodkou a tuzemákem.  Únik na spotřební dani z lihu byl vyčíslen na bezmála třináct set korun. V případě, že provozovatel ani dodatečně neprokáže zdanění lihovin, případně oprávněné nabytí vybraných výrobků osvobozených od daně, bude mu dlužná daň doměřena a zboží propadne ve prospěch státu.

por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky