CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.06.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Pod sedačkou ukrývali drogy

Téměř půl kilogramu efedrinu zneužívaného k výrobě drog objevili celníci pod sedadlem spolujezdce v úterý odpoledne nedaleko obce Hrádek nad Nisou.

Při běžné silniční kontrole zaměřené na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si mobilní hlídka libereckých celníků vytipovala ke kontrole osobní automobil zn. Hyundai s registrační značkou Libereckého kraje. Osádku tvořili tři mladíci, kteří prohlásili, že nepřeváží žádný alkohol, cigarety či jiné zboží.

Nasazený služební pes Benji ale označil sedadlo spolujezdce, pod kterým hlídka nalezla plátěnou tašku. Ta obsahovala tři zatahovací igelitové sáčky s bílým práškem, plechovou krabičku s dvěma gramy rostlinné látky (marihuany), dvě digitální váhy a další propriety. Testem NIK celníci prokázali, že se ve dvou sáčcích nacházelo celkem 415,4 gramů efedrinu, třetí obsahoval 5,2 gramů methamphetaminu resp. pervitin.  Muži popřeli, že by o tašce věděli, přestože v peněžence jednoho z nich celníci objevili „psaníčko“ s pervitinem.

Celníci případ zdokumentovali a předali včetně osádky vozidla a obsahu nalezené tašky příslušníkům OO PČR. Muži ve věku 21, 24 a 27 let čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky