CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.11.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Součinnostní akce "Hranice"

V minulých dnech provedli celníci a policisté společnou kontrolní akci na tržnici v katastru obce Moldava na Teplicku. Zajistili většího množství omamných a psychotropních látek, tabákových výrobků, lihovin a zboží důvodně podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví v hodnotě téměř šest milionů korun.

V pondělí odpoledne uzavřeli příslušníci celní správy s policisty bývalý hotel Hranice v katastru obce Moldava na Teplicku a celý prostor ohraničili páskou. Měli již předem vydaný soudní příkaz k prohlídce prostor a pozemků i s plánkem tržnice. Systematicky začali kontrolovat jedno prodejní místo po druhém včetně příručních skladů a jiných prostor. Využili přitom i služební psy - specialisty na vyhledávání omamných a psychotropních látek a tabákových výrobků. 
 
Výsledkem této akce bylo zajištění 1.359 kusů textilních výrobků 199 párů obuvi a 6 kusů hodinek, u kterých vzniklo podezření z porušení práv k ochranným známkám Bench, Adidas, Jack Wolfskin, Lacoste, Diddl, Dolce & Gabbana, Fishbone, Puma, Kani23, Nike, Polo, Disney, Monster, Replay. Celníci také zajistili 5.924 kusů pirátských kopií CD a DVD nosičů.

Služební psi označili půdní prostory a přilehlé místnosti, kde celníci nalezli 441.790 kusů cigaret a 20,5 kilogramu tabáku určeného ke kouření. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála milion korun.

Kromě tabákových výrobků a padělků objevili celníci i 164 litrů pochybných lihovin různých značek (vodka, tuzemák a jiné). Některé postrádaly povinné kontrolní pásky, u jiných nebylo prokázáno jejich řádné zdanění, nebo oprávněné nabytí za ceny bez daně. Předběžným rozborem lihovin nebyla zjištěna přítomnost metylalkoholu, nicméně některé lihoviny obsahovaly stopy po denaturantech.

Kontrola byla ukončena v pozdních nočních hodinách.  Šetřením na místě se nepodařilo ustanovit majitele zajištěného zboží. Zboží tak zůstane uloženo ve skladech celní správy do doby, než bude rozhodnuto o jeho zničení.

Ze strany PČR bylo v trestním řízení zajištěno 4,5 kg metamfetaminu, 5,7 kg marihuany, hotovost v hodnotě 1.350.000 korun a bylo zadrženo několik podezřelých osob zásahovou jednotkou.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky