CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 24.07.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Stále více subjektů využívá elektronická podání

     Elektronická forma dokladů, elektronický oběh a uchovávání dokladů sebou přináší celou řadu výhod.

     Celní správa ČR umožňuje plátcům spotřebních a energetických daní podávat daňová přiznání v elektronické podobě včetně příloh cestou internetu přes tzv. „webového klienta“, přímou komunikací s informačním centrem Celní správy ČR.

     V působnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem využívá této komfortní možnosti stále více plátců. Zatímco v  roce 2009 bylo na severu Čech podáno elektronicky pouhých 54 daňových přiznání, v loňském roce učinily subjekty elektronicky již 517 podání a jen za první pololetí letošního roku evidujeme již 400 tzv. e-DAPů (elektronických daňových přiznání). 

     Při přechodu z papírové na elektronickou formu získává firma celou řadu pozitiv. Mezi nesporné výhody patří zrychlení komunikace, a zejména dostupnost 24 hodin 7 dnů v týdnu. Plátci tak nejsou omezováni úředními hodinami celních úřadů. Vyplnění formuláře webového klienta není náročné a oproti klasickému papírovému způsobu podání má podstatnou výhodu v kontrole, které je podroben každý vyplněný formulář před uložením. Při zadání nesprávných údajů ohlásí chybu ještě před odesláním formuláře do centrální databáze. Samozřejmostí je i nonstop technická podpora.

     V případě absence podpisového certifikátu nabízí elektronická služba interaktivní formuláře, které je možné na počítači vyplnit, vytisknout a doručit na celní úřad nebo odeslat do datové schránky CS.

     Podrobnější informace lze nalézt na internetových stránkách Celní správy ČR: http://www.celnisprava.cz/cz/dane/aplikace/Stranky/edap_wk.aspx viz Důležité odkazy - Uživatelská příručka.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky