CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.06.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

V rukávech bundy objevili celníci tablety

Bezmála dva a půl tisíc tablet léku obsahujícího pseudoefedrin, který je zneužíván k výrobě pervitinu, odhalila včera v odpoledních hodinách mobilní hlídka libereckých celníků při běžné silniční kontrole.  
     
Na silnici vedoucí z Hrádku nad Nisou do Liberce si celníci vytipovali a následně zastavili ke kontrole černý VW Golf registrační značky Středočeského kraje. Osádku tvořili dva muži (38 a 40 let) a čtyřiadvacetiletá řidička, kteří se vraceli z Polska. Kontrolujícímu členovi hlídky tvrdili, že žádné zboží nevezou.

Celníci zprvu v zavazadlovém prostoru žádné zboží neobjevili, ale na zadním platu byla položena kožená bunda. V každém rukávu odhalili igelitovou tašku omotanou lepicí páskou. Po pečlivém rozbalení napočítali celníci rovných 2.475 kusů vyloupaných tablet s označením CLARITINE ACTIVE. V každé tabletě léku je přitom obsaženo 120 mg pseudoefedrinu. Ze zajištěného množství by tak bylo možné vyrobit přibližně 200 gramů pervitinu.    

Osádce vozidla, čelící podezření ze spáchání trestného přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, hrozí trest odnětí svobody v délce od jednoho roku do pěti let. 

Severočeští celníci evidují od začátku roku již 16 případů přeprav léků a podařilo se jim zajistit téměř 16 tisíc tablet léků s pseudoefedrinem, který je zneužíván k výrobě pervitinu pro drogově závislé.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky