CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.06.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Zadržen polský pašerák cigaret

Téměř 140 tisíc kusů nezdaněných cigaret odhalila v uplynulých dnech mobilní hlídka celníků při silniční kontrole nedaleko Cvikova na Českolipsku.

Cigarety převážel osmadvacetiletý Polák v zapůjčeném vozidle Renault Laguna combi české imatrikulace, které si hlídka ke kontrole náhodně vytipovala.

Na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru celníci nalezli pod dekou kartonové krabice, obsahující cigarety různých značek (Viceroy, Fest, LM a MG), které nebyly označeny platnou tabákovou nálepkou. V konečném součtu napočítali 682 kartonů, což je rovných 136 400 kusů cigaret. Některé krabičky postrádaly tabákové nálepky úplně, jiné byly sice opatřeny tabákovými nálepkami, ale běloruskými a Ruské federace.

Pokud by celníci pašovanou zásilku cigaret neodhalili, přišel by stát jejich prodejem na našem území o téměř půl milionu korun.

Zadržený polský řidič, čelící podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, byl předán orgánům činným v trestním řízení.  Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Začátkem června avizovali policisté s celníky zvýšenou kontrolní činnost v blízkosti státních hranic související s konáním fotbalového ME, zadržený pašerák toto „varování“ zřejmě nezaslechl.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 379
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky