Ministerstvo financí - Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Olomouci dne 26. 4. 2004



TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Organizační změny u útvarů Celního ředitelství Olomouc


V rámci transformace Celní správy, v souvislosti se vstupem České republiky do Evropské unie, dojde k datu 1. května 2004 ke změnám v organizační struktuře u útvarů v působnosti Celního ředitelství Olomouc.


Z důvodu ukončení činnosti celní správy na hraničních přechodech budou zrušeny všechny pohraničních útvary. Změny se týkají také vnitrozemských celních úřadů. Zejména Celního úřadu v Kroměříži, který bude zrušen a od 1. 5. 2004 zde bude zřízena pobočka Celního úřadu Zlín. U tohoto celního úřadu budou zrušeny stávající pobočky v Otrokovicích a Zlíně – Loukách. Nově přechází do působnosti Celní ředitelství Olomouc současný Celní úřad Jeseník, který bude pobočkou Celního úřadu Šumperk a dále Celní úřad Valašské Meziříčí. Celní úřad Vyškov, který je v současnosti v působnosti Celního ředitelství Olomouc přechází od 1. 5. 2004 do působnosti Celního ředitelství Brno.


Útvary v působnosti Celního ředitelství Olomouc od 1.5.2004:

Celní úřad Olomouc

Celní úřad Prostějov

Celní úřad Přerov

Celní úřad Šumperk

Celní úřad Uherské Hradiště

Celní úřad Zlín

Celní úřad Valašské Meziříčí


Na všech celních úřadech budou zachovány stávající činnosti v rámci celního a daňového řízení. Na pobočkách v Kroměříži, Valašských Kloboukách a Uherském Brodu bude zabezpečeno pouze daňové řízení v rámci správy spotřebních daní. Pobočky v Mohelnici a ve Starém Hrozenkově se budou zabývat pouze celním řízením a na pobočce v Jeseníku budou prováděny činnosti jak v rámci celního tak daňového řízení.


Novelou zákona č. 13/1993 Sb., celní zákon, jsou stanoveny tzv. nástupnické celní úřady, které jsou určeny k dokončení správních řízení započatých před 1. 5. 2004. V působnosti Celního ředitelství Olomouc jsou to:




Dagmar Bočková

tisková mluvčí CŘ Olomouc


tel., zázn., fax : 585111223

mobil: 603166200

email: d.bockova@cs.mfcr.cz