Celní správa České republiky

Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Brně dne 4. 9. 2004


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci kontrolovali Hatě

Téměř 170 brněnských celníků provedlo o víkendu kontrolu zboží opatřeného ochrannými známkami na HP Hatě, zaměřenou na stánkový prodej. Nad pořádkem ve dvou největších tržnících se 240 stánky bděli i tři hlídkoví psi, použiti byli i 3 psi speciálně cvičení na odhalování omamných a psychotropních látek

Se souhlasem státního zástupce byly provedeny i kontroly ostatních nebytových prostor, které jsou používány jako sklady pro toto zboží, např. kontejnery, příruční sklady či zaparkované automobily.

Výsledkem kontroly je zajištění textilního zboží, jako bundy, trička, kraťasy, obuv, hudební nosiče i nosiče DVD značek Nike, adidas, Puma, Hugo Boss, Kenvelo, s. Oliver a podobné. Mezi raritu lze zařadit zajištěné hodinky zn. Rolex, Omega, Breitling či Philip Patek, u kterých cena originálu se prodává řádově ve statisících Kč, dále opět nášivky, potisky značek Puma, Nike, adidas, neznačené cigarety.

V rámci této kontroly byly objeveny i zvláštní úkryty v podlahách stánků, skladů a nově ve veřejné kanalizaci, v odpadních nádobách, elektrických rozvaděčích, ve kterých bylo zboží uloženo v pytlích, stejně jako v uzavřených slunečnících, dvojitých stěnách mezi stánky.

Množství zajištěného zboží ani jeho cena nejsou v tuto chvíli známy.

Tato akce je svým rozsahem největší letos zaměřenou jak na prodej tak i na skladování zboží opatřeného ochrannými známkami. Prodeji tohoto zboží je ze strany Brněnských celníků věnována pravidelná pozornost i ve spolupráci s pracovníky České obchodní inspekce Brno.





JUDr. Jaroslav Moravec

tiskový mluvčí CŘ Brno

tel.: 545549282

fax: 545573526

mobil: 725009081

e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz