Celní správa České republiky

Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Praze dne 27. 9. 2004


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Kontrolní akce celníků stále nekončí – tentokrát zajištěny zapalovače



Poslední den minulého pracovního týdne se pražským celníkům podařilo zajistit větší množství zapalovačů. Ve skladu, který je umístěn poblíž velkotržnice textilu a obuvi v Malešicích, bylo odhaleno 10.000 kusů zapalovačů opatřených falešnými ochrannými známkami. Jednalo se především o napodobeniny těchto světových značek: ZIPPO, FERRARI, HUGO BOSS, ADIDAS, NIKE. Hodnota zajištěného zboží, které je umístěno ve skladech Celní správy České republiky, byla předběžně vyčíslena na 5.000.000,- Kč.


Případ souvisí s rozsáhlou kontrolní akcí Celního ředitelství Praha, která probíhá již třetí týden a je zaměřena na odhalování osob a zboží, které porušují celní a daňové předpisy.


Nejvíce pracovníků je stále nasazeno u velkoobchodu textilu a obuvi v Praze 4 – Libuši, kde celníci kontrolují vozidla, která projedou branou tohoto objektu a od zahájení akce také každý den provádí s pracovníky České obchodní inspekce kontrolu stánků uvnitř tržnice. Minulý týden byly v tomto areálu provedeny kontroly v součinnosti také s dalšími státními orgány, konkrétně s pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce a finančních úřadů.




Zdeněk Málek

tiskový mluvčí CŘ Praha

tel: 261 334 293

fax: 224 228 758

mobil: 604 290 443

e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz