Celní správa České republiky

Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Ústí nad Labem 22. 11. 2004



TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem


Následné kontroly


Více než padesát následných kontrol uzavřeli od května do října celníci v Ústeckém a Libereckém kraji. Následné kontroly jsou prováděny za účelem přesvědčení se o správnosti údajů, které jsou uváděny na dovozních či vývozních celních dokladech. Zpravidla se jedná o kontrolu účetních a dalších obchodních dokladů, které s předmětným dovozem nebo vývozem zboží souvisí.

Nejúspěšnější byli v následných kontrolách celníci z Celního úřadu Liberec a pracovníci oddělení následných kontrol Celního ředitelství Ústí n/L. Při následné kontrole jedné nejmenované firmy zjistili, že v devadesáti případech byly uvedeny nesprávné údaje a to hned ve třech odstavcích jednotné celní deklarace. Únik na cle, daních a poplatcích tak činil 851.042 korun.

V celkovém součtu uzavřeli celníci v rámci Celního ředitelství Ústí nad Labem za posledních šest měsíců dvaapadesát následných kontrol. Při těchto kontrolách zjistili pětadvacet případů porušení celních předpisů, při kterých došlo k celkovému celnímu a daňovému úniku ve výši 3.198.803 korun.




Jiří Nejedlý

tiskový mluvčí
tel.: 475667216

fax: 475667310

mobil: 731 421 645

e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz