Celní správa České republiky

Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Ústí nad Labem 15. 12. 2004



TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem


Celníci kontrolují nelegální zaměstnávání cizinců


Kontrolu nelegálního zaměstnávání cizinců provedli včera dopoledne celníci ve spolupráci s  dalšími orgány státní správy v Děčíně.

Celníci zajistili výrobní prostory a ubytovnu v jedné děčínské firmě, kde zkontrolovali celkem 43 osob ukrajinské národnosti. Zahraniční pracovníci měli doklady v pořádku, žádné porušení předpisů nebylo shledáno.

Koncem minulého týdne již kontrolovali dvě desítky celníků spolu s pracovníky úřadu práce a cizinecké policie stavbu supermarketu a dvě firmy na Turnovsku. Ze 123 zkontrolovaných osob bylo 34 cizinců převážně z Ukrajiny. Ani zde žádné porušení předpisů nebylo shledáno.

Společné kontroly zaměstnávání pracujících na černo nejsou letos zdaleka poslední. Celníci v nich budou pokračovat i nadále a zaměří se nejen na stavby a ubytovny, ale i na zemědělské a výrobní podniky.

Po počátečním proškolování vybraných příslušníků celní správy, tak mohou celníci využívat další novou kompetenci, která jim přísluší od 1. října tohoto roku na základě novely zákona o zaměstnanosti.




Jiří Nejedlý

tiskový mluvčí
tel.: 475667216

fax: 475667310

mobil: 731 421 645

e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz