Celní správa České republiky

Generální ředitelství cel

Oddělení Informací pro veřejnost

Budějovická 7

Praha 4


V Českých Budějovicích 17. 12. 2004


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství České Budějovice



Strakoničtí bilancovali



I když konec roku je ještě před námi, příslušníci Celního úřadu Strakonice si udělali stručnou bilanci úspěchů za poslední měsíce.

Pokud překračujete hranice ČR přes přechod Strážný, jistě neušla vaší pozornosti řada tržišť, lemujících silnici v blízkosti Strážného i v obci samotné. A právě na ně se strakoničtí zaměřili. Ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí a v několika případech i s Celním ředitelstvím provedli od poloviny září 15 rozsáhlých kontrolních akcí, některé z toho o sobotách a nedělích. Výsledky rozhodně nejsou zanedbatelné. Tisíce kusů textilu, bot a hodinek, nabízené kupujícím jako výrobky známých značek, zadržela ČOI. Jejich celková hodnota byla vyčíslena na více než 42 mil Kč. Kromě toho bylo zabaveno téměř 10 tisíc filmových a hudebních nosičů. Celníci zajistili i 121 tisíc ks nekolkovaných cigaret v hodnotě přes 300 tis. Kč.

Kromě kontrol na tržnicích o sobě dávali celníci vědět i při silničních kontrolách, kdy kromě vážení vozidel prověřovali i to, zda řidiči dodržují maximální povolenou dobu jízdy a nepřekračují ji na úkor vlastního odpočinku a tím i bezpečnosti.



Ing. Jaroslav Vlášek

tiskový mluvčí CŘ České Budějovice


tel.: 386714221

fax: 386356067

mobil: 605818467

e-mail: j.vlasek@cs.mfcr.cz