Generální ředitelství cel
Oddělení Informací pro veřejnost
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 19.2.2004

Oprava přístupové komunikace na hraniční přechod Mikulov

Celní ředitelství Brno připomíná podnikatelské veřejnosti a všem uživatelům hraničního přechodu Mikulov skutečnost, kterou avizoval na podzim roku 2003. Týkala se zahájení rekonstrukce vozovky silnice I/52 v úseku cca 1,5 km ve směru od Mikulova po hraniční přechod, včetně křižovatky ve směru na Břeclav a mostu přes železnici.

V závislosti na klimatické podmínky dojde v období od 23.2.2004 na tomto hraničním přechodu k omezení provozu. Opravovat se bude vždy jeden jízdní pruh. Druhý jízdní pruh zůstane vyhrazen pro nákladní vozidla, která čekají na příjezd do celního prostoru. Pro ostatní dopravu zůstane třetí pruh a to pro oba směry. Osobní doprava bude řízena světelnou signalizací. Nelze vyloučit, že může docházet ke vzájemnému blokování jízdních pruhů při vstupu do celního prostoru, což se může projevit v prodloužení čekacích dob.

Pro nákladní dopravu proto doporučujeme využít hraniční přechod Hatě-Kleinhaugsdorf (bez omezení), nebo Hevlín-Laa an der Thaya (omezení do 6. tun). Pro osobní dopravu lze využít hraniční přechody Valtice nebo Poštorná.

JUDr. Jaroslav Moravec
tiskový mluvčí CŘ Brno

tel.: 545549282
fax: 545573526
mobil: 725009081
e-mail: j.moravec@cs.mfcr.cz