CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2005
        • O českou cestu boje proti podvodům u zboží zatíženého spotřebními daněmi se zajímají i Britové
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 24.01.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

O českou cestu boje proti podvodům u zboží zatíženého spotřebními daněmi se zajímají i Britové

V závěru minulého týdne jednala se zástupci ministerstva financí a Celní správy ČR delegace Dolní sněmovny Parlamentu Velké Británie. Britové se zajímají o zkušenosti České republiky v oblasti boje proti podvodům u zboží zatíženého spotřebními daněmi, protože pašování či nelegální výroba toho zboží se odehrávají i ve Velké Británii.

Celá oblast správy spotřebních daní je od loňského ledna v gesci orgánů Celní správy ČR. Celníci v minulém roce provedli např. 1842 kontrol stánkového prodeje, při kterých zajistili přes 30 milionů kusů cigaret a stovky litrů alkoholu.

Generální ředitelství cel v závěru minulého roku uzavřelo s Unií výrobců lihovin dohodu o spolupráci s cílem vytvořit podmínky pro konstruktivní a efektivní spolupráci v souladu s právními předpisy České republiky a Evropské unie. Jde zejména o potírání daňových úniků v souvislosti s výrobou, dopravou a obchodováním s nezdaněným lihem a lihovinami, včetně jejich plagiátů. Hlavním cílem je účinné snížení výskytu lihu a lihovin, u kterých byla krácena spotřební daň v ČR, nebo u kterých byla porušena práva k duševnímu vlastnictví či obdobná práva výrobců.

 


Bc. Jiří Barták  
tiskový mluvčí  tel.: 261331921   fax: 261332930   mobil: 602332791   e-mail: j.bartak@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky