CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.07.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

V noci na dnešek zadrželi celníci 24 běženců

V noci na dnešek zadrželi pražští celníci spolu s policisty 24 běženců ukrývajících se v kamionu na jedenáctém kilometru dálnici D1.

Při standardní kontrole motorových vozidel se zaměřením na pátrání po zboží uniklém dohledu celních orgánů a zboží podléhající spotřební dani, zastavila hlídka celníků na dálnici D1 před exitem 11 ve směru na Prahu nákladní vozidlo Iveco s českou registrační značkou. Po zastavení byl kontrolující celník ihned napaden řidičem kamionu, proti kterému musely být použity donucovací prostředky k zabránění agresivního chování. Po příjezdu dalších dvou hlídek Celní správy České republiky přistoupili celníci ke kontrole nákladového prostoru, z kterého se mezitím pokoušely násilím dostat osoby asijského původu. Pracovníci skupiny mobilního dohledu museli opět použít donucovací prostředky ke zklidnění útočících osob. Souběžně s prováděním služebního zákroku byly přivolány posily ze středočeských útvarů Policie ČR a všech 24 osob bez dokladů, běženců z Asie, bylo zajištěno a předáno cizinecké a pohraniční policii.

Všechny zadržené osoby byly čínské národnosti a dle sdělení cizinecké a pohraniční policie budou umístěni v zařízení pro zajištění cizinců a s největší pravděpodobností budou vyhoštěni z České republiky.

Při celé akci nedošlo k žádnému zranění a nebyla ohrožena bezpečnost provozu na dálnici D1.

FOTODOKUMENTACE

Kliknutím myši zobrazíte obrázek v původní velikosti.

   

Zdeněk Málek
tiskový mluvčí
Celního ředitelství Praha
tel.: 261 334 293
fax: 224 228 758
mobil: 604 290 443
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky