CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 18.07.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci odhalili na Kolínsku 15 nelegálně pracujících cizinců

Minulou středu 13. července 2005 odhalili celníci na Kolínsku patnáct nelegálně pracujících cizinců.

Pracovníci Celního úřadu Kolín se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřili tentokrát na areál balírny zeleniny a přilehlého pole ve Starém Kolíně. Celníci zastihli na poli při sběru zeleniny devět cizinců a na pracovišti balírny a expedice dalších osm, všichni pocházející z Ukrajiny. Při kontrole dokladů nebyl žádný z nich schopen na místě předložit platné pracovní povolení a proto přistoupili celníci k dalšímu šetření, z kterého vyplynulo, že celkem patnáct osob (převážně žen) vykonávalo v době kontroly práci bez pracovního povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy České republiky.

Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti byl postoupen k dalšímu řízení příslušnému úřadu práce a za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

V jednom týdnu je to již čtvrtý případ zjištění protiprávního zaměstnávání cizinců v rámci Prahy a středočeského kraje. Den předtím odhalili při práci pražští celníci v průmyslové oblasti Prahy 9 tři osoby čínské národnosti bez příslušných pracovních povolení a na různých místech Prahy další tři osoby z Vietnamu a Ukrajiny.


Zdeněk Málek
tiskový mluvčí
Celního ředitelství Praha
tel.: 261 334 293
fax: 224 228 758
mobil: 604 290 443
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky