CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 25.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Pražští celníci a policisté zadrželi 11 prodejců z Holešovické tržnice

Včera v odpoledních hodinách provedli pražští celníci a policisté společnou kontrolní akci v areálu Holešovické tržnice na Praze 7. Zaměřená byla především na dopadení osob, které prodávají zboží, jež porušuje práva k ochranné známce.

Celkem šedesát příslušníků ozbrojených sborů „navštívilo“ hodinu po poledni stánky, u nichž prodejci nabízeli padělky značkového zboží. Předem naplánovaná kontrola byla dvakrát úspěšná. Nejenže celníci spolu s policisty zajistili 2 095 kusů textilního a spotřebního zboží porušující práva k ochranné známce, ale především zadrželi jedenáct osob, které padělky značkového zboží prodávaly. Z pultů Holešovické tržnice zmizely v pytlích kontrolorů různé druhy textilních výrobků, ale také opasky, boty, hodinky, elektronické hry a další spotřební zboží.

Prodejci, většinou vietnamské národnosti, nabízeli falzifikáty zboží 34 druhů světových značek, především: NIKE, PUMA, TOMMY HILFIGER, S. OLIVER, ADIDAS, DIESEL, LA COSTE, ROLEX, LOUIS VUITTON, GUCCI, DIOR, SONY, NOKIA, GAME BOY a další. Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun.

Všem zadrženým osobám hrozí vysoké peněžní pokuty či trest odnětí svobody až na dva roky za porušování práv k ochranné známce.


Zdeněk Málek
tiskový mluvčí
Celního ředitelství Praha
tel.: 261 334 293
fax: 224 228 758
mobil: 604 290 443
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky