CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 29.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

V neděli zajistili pražští celníci další padělky obuvi

V neděli 28. srpna 2005 v odpoledních hodinách zajistili pražští celníci další padělky značkového zboží. Tentokrát se jednalo o falzifikáty bot ADIDAS, jež byly ukryty v českém kamionu.

Hlídka skupiny mobilního dohledu Celního ředitelství Praha při pátrání po zboží, jež mohlo uniknout dohledu celních orgánů, zastavila na Praze 4 nákladní automobil Mercedes ATEGO s českou registrační značkou. Na dotaz celníků, zda se v automobilu nachází nějaké zboží, řidič vietnamského původu neodpověděl a pouze otevřel ložnou plochu. Při kontrole na místě bylo objeveno několik krabic s padělky a proto přistoupili celníci k důkladné prohlídce. Provedená úplná vnitřní kontrola nákladního vozidla odhalila v jeho útrobách 828 párů falzifikátů značkové obuvi ADIDAS.

Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce bylo zboží až do vyšetření zajištěno a umístěno do skladů Celní správy České republiky. Současně s tím zahájily celní orgány trestní řízení za účelem objasnění tohoto případu.

Hodnota zajištěného zboží činí dle předběžných odhadů 1,5 milionu Kč.

V uplynulém týdnu je to již třetí případ, kdy celníci ze skupiny mobilního dohledu Celního ředitelství Praha zajistili padělky textilního zboží a obuvi, které byly opatřeny falešnými ochrannými známkami v celkové hodnotě 3,2 milionu Kč.


Zdeněk Málek
tiskový mluvčí   Celního ředitelství Praha
tel.: 261 334 293
fax: 224 228 758
mobil: 604 290 443
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz 
 
Skočit na začátek stránky