CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 21.10.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Upozornění pro obchodníky, kteří doprodávají zásoby neznačeného lihu

Celní správa České republiky, ve snaze vyjít vstříc obchodní veřejnosti, upozorňuje na blížící se konec zákonné lhůty, po které se již nemohou doprodávat zásoby inventarizovaného neznačeného lihu ve spotřebitelských baleních.

V případě, že obchodující subjekty nejsou schopny zásoby neznačeného inventarizovaného lihu prodat do konce letošního roku, mají možnost jejich tzv. dokolkování, které však musí proběhnout nejpozději do 31. prosince 2005.

V souladu s ustanovením § 7 zákona o povinném značení lihu tedy může předmětný podnikatelský subjekt požádat jeho místně příslušné celní ředitelství o registraci ke značení lihu a následně provést označení spotřebitelského balení lihu tzv. na místě. Dokolkování může na základě tohoto povolení provést sám, nebo prostřednictvím smluvně zajištěné osoby, jíž předá vlastní kontrolní pásky se svým evidenčním kódem. Poslední možností je dokolkování cestou již registrované osoby (např. dovozce či výrobce), kdy je použita kontrolní páska registrované osoby.

Bližší informace mohou obchodníci získat na jim příslušných celních ředitelství, resp. jejich odděleních správy spotřebních daní.


Bc. Jiří Barták
tiskový mluvčí GŘC  tel.: 261331921
fax: 261332100
mobil: 602332791
e-mail: j.bartak@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky