CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 09.03.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Čeští celníci převzali mezinárodní ocenění za boj proti padělkům

Ředitel celního úřadu Cheb plk. Roman Šťovíček dnes v Praze převzal z rukou ředitele londýnského Ústředního sekretariátu IFPI (Mezinárodní federace hudebního průmyslu) Paula Warrena  ocenění za výrazný podíl českých celníků na loňských mimořádných výsledcích boje proti hudebnímu pirátství v Evropě. Během předávání ocenění Warren mimo jiné uvedl: „Boj proti pirátství je partnerstvím veřejného a soukromého sektoru. Celníci jsou profesionálové se stavovskou ctí a jsou naším významným partnerem při nelehkém prosazování práva. Jsme rádi, že touto formou můžeme jejich práci ocenit.“

Předání ocenění se zúčastnila i ředitelka České národní skupiny IFPI Petra Žikovská, která rovněž ocenila dlouhodobou spolupráci s Celní správou ČR. Celníci dosud obdrželi za náročnou a komplikovanou práci v boji proti pirátství i několik ocenění od České národní skupiny IFPI.

V roce 2006 zajistili čeští celníci téměř 321 tisíc kusů pirátských CD, DVD a VHS, které způsobily majitelům práv škodu blížící se 181 milionům korun. Z tohoto počtu prakticky polovinu zajistili celníci z Celního úřadu Cheb.

   

mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení Vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail j.bartak@cs.mfcr.cz
fax 261332010
Skočit na začátek stránky