CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 26.03.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci letos odhalili již 17 případů přepravy či výroby drog

Od ledna do března tohoto roku bylo orgány Celní správy ČR v 17 případech  odhaleno a zajištěno 8.859  gramů  kokainu,  2.800  gramů  extáze,   286  gramů  marihuany,  57 gramů pervitinu, 9 gramů heroinu a 400 gramů efedrinu.

Velkou zásilku kokainu odhalili ruzyňští celníci právě v těchto dnech a případ šetří Celní ředitelství Praha.

Při protidrogových akcích bylo zadrženo 17 osob české národnosti. Dále jeden občan Rakouska,  jeden Ruska a dva občané Vietnamu.

Devět případů pašování drog odhalili celníci v poštovních zásilkách, dva případy v letecké přepravě (kokain byl ukryt v zavazadle), jeden případ v autobusové přepravě (extáze byla ukryta v zavazadle), ve třech případech pak byly drogy odhaleny při domovních prohlídkách. Ve dvou případech byla droga zjištěna při provádění kontroly skupinami mobilního dohledu. Celníci zajistili i 50 rostlin marihuany.

Na devíti případech odhalení drog se podíleli služební psi celní správy. Při domovních prohlídkách odhalili specialisté Celní správy ČR tři laboratoře na nelegální výrobu pervitinu. V jedné z laboratoří bylo kromě drog a látek potřebných na výrobu pervitinu zajištěno i půl kilogramu plastické trhaviny s rozbuškou, dvě střelné zbraně a munice.


mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení Vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail j.bartak@cs.mfcr.cz
fax 261332010
Skočit na začátek stránky