CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 10.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celní operace KUFR II rozprášila drogový gang

Včera v  pozdních odpolední hodinách skončila v oblasti jižních a severních Čech závěrečná fáze operace Celní správy ČR proti skupině mezinárodních pašeráků drog. Skupina v průběhu posledních dvou let organizovala dovozy drog z Jižní Ameriky a západní Evropy do České republiky.

Celníci zajistili při pěti domovních prohlídkách kromě 2 kg extáze a 300g pervitinu i zahraniční měnu v přepočtu cca 5 mil.kč a samopal vzor 68 - Škorpion (vybroušené výrobní číslo), včetně nábojů a tlumiče.

Dále zadrželi devět osob (osm občanů ČR a jeden občana Nigerie). Všichni zadržení jsou ve vazbě a byli obviněni z trestného činu Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek  dle § 187 odst. 1, 2 písm. a), odst. 4 písm c) tr. zákona, za což jim hrozí trest v sazbě 10-15 let.

Ředitel sekce pátrání a dohledu Generálního ředitelství cel Ing. Miroslav Nováček při dnešní tiskové konferenci mimo jiné uvedl: „V průběhu dlouhodobého mezinárodního sledování se podařilo, kromě zásahů celníků v České republice, přerušit několik transportů drog a zadržet 5 kurýrů na území více států Evropy a Jižní Ameriky. Celkové množství drog zajištěných v rámci mezinárodní spolupráce tedy činí 11 kg.“

Celní operaci KUFR II organizovaly a prováděly speciální útvary Generálního ředitelství cel a Celního ředitelství Praha. Na závěrečné fázi se kromě celníků podíleli i policisté z NPC.

Fotografie ze zásahu naleznete na našich internetových stránkách www.celnisprava.cz pod odkazem „Tiskové centrum“ a touto tiskovou zprávou.

Pod tímto odkazem naleznete informace z loňské akce KUFR.

     
    

mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení Vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail j.bartak@cs.mfcr.cz
fax 261332010
Skočit na začátek stránky