CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 24.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci při operaci DRÁT zadrželi výrobce a distributory nelegálního alkoholu

Včera 23. května odpoledne  proběhla závěrečná realizace dlouhodobě rozpracovaného případu celníků z celních ředitelství Olomouc a Plzeň.

Během několikaměsíčního sledování příslušníci celní správy získali důkazy o nezákonné činnosti organizované skupiny osob.  Ředitel sekce pátrání a dohledu Generálního ředitelství cel plk. Nováček během dnešní tiskové konference mimo jiné uvedl: „Zadržení muži se podíleli na nelegální výrobě lihovin označených padělky etiket různých tuzemských a zahraničních likérek, ty následně distribuovali na Chebsko.“

Závěrečné zásahy celníků proběhly na několika místech v České republice. V úterý byly v Praze speciální zásahovou skupinou Celní správy ČR zadrženi tři z členů organizované skupiny pachatelů při dílčí předávce peněz (více jak 320.000,- Kč) za zásilku dodaných lihovin. Další pachatel byl zadržen na Přerovsku. Všichni jsou podezřelí ze spáchání tr.činu podle § 148 odst.1,3 tr.zákona, § 150 odst.1,2 tr.zákona a § 121 odst.1,2 tr.zákona. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody v délce osmi let.

Během operace DRÁT celníci mimo výrobního zařízení zajistili více jak 635.000,- Kč v hotovosti,  3140 litrů lihu,  1631 litrů lihovin určených k distribuci (v distribuční síti celníci postupně zajistili dalších 3119 lahví lihovin), množství listinných důkazů prokazující dlouhodobé páchání trestné činnosti nelegální výroby lihovin, 100 litrů aromat určených k výrobě lihovin, úpravnu vody určenou k míchání lihu, tisíce kusů  padělků etiket nejrůznějších značek lihovin, množství prázdných lahví opatřených padělky etiket, desítky SIM karet a mobilních telefonů.  

Další detailní informace naleznete v tiskových zprávách CŘ Olomouc a CŘ Plzeň na našich internetových stránkách.

     
  

mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení Vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail j.bartak@cs.mfcr.cz
fax 261332010
Skočit na začátek stránky