CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.10.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Kontrola ašské tržnice Lipový Dvůr pokračuje

Kontrolní akce organizovaná Celní správou ČR v úzké spolupráci Českou obchodní inspekcí, Státním úřadem pro kontrolu léčiv, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Cizineckou a pohraniční policií, živnostenským úřadem, hygieniky a zástupci majitelů práv k ochranným známkám a IFPI na tržnici Lipový Dvůr v Aši dále pokračuje.
 
Během akce celníci zajistili  5. 122 kusů textilu a obuvi, 18. 924 kusů pirátských CD a DVD nosičů a 45. 760 kusů nelegálních cigaret. Česká obchodní inspekce zajistila  2.439 kusů spotřebního zboží. Česká zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela kvůli špatným hygienickým podmínkám prodejnu potravin, Státní úřad pro kontrolu léčiv zajistil 190 balení léků. V Lipovém Dvoře 34 balení a dalších 156 balení ve Vojtanově, kam se s celníky operativně přesunul. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a majitelům autorských práv ze zajištěného zboží přesahuje 24 milionů korun.

  Intenzivní dohled ze strany kontrolních orgánů nad stánkovým prodejem v  Lipovém Dvoře bude v dalších týdnech pokračovat. Cílem je zajistit dodržování zákonů České republiky a EU a tím chránit ekonomiku a občany.

Informace k problematice stánkového prodeje, ochrany spotřebitele, ochrany práv duševního vlastnictví či podmínek obchodování se zahraničím lze nalézt na internetových stránkách příslušných státních institucí. Trhovci se s nimi mohli seznámit i v neděli přímo na místě prostřednictvím informačních letáků a provizorního Poradenského a informačního centra. 


mjr. Bc. Jiří Barták
vedoucí oddělení Vztahů k veřejnosti
a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel. +420261331921
mobil +420602332791
e-mail j.bartak@cs.mfcr.cz
fax 261332010   
Skočit na začátek stránky