CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 10.06.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Celníci objevili ve vozidle anabolické steroidy

Ve středu 8. 6. 2011 objevili celníci ve Zlíně v osobním vozidle přes tři tisíce tablet, několik desítek ampulí anabolických steroidů a přípravků na zvýšení potence.

Při kontrole našli příslušníci, z Celní protidrogové jednotky Generálního ředitelství cel – expozitura Olomouc, v zavazadlovém prostoru osobního vozidla krabici s nebezpečnými látkami s hormonálním účinkem. Osobní auto s českou poznávací značkou řídil třicetiletý muž z Kroměřížska, kterému v případě prokázání viny a pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Hodnota těchto přípravků by se v momentě uvedení prodeje na černý trh pohybovala přibližně ve výši 35 000 korun. 
Nejedná se o první případ, kdy celníci odhalili nelegální aktivity s těmito přípravky, které při neodborném užívání mohou mít nežádoucí účinky na lidský organismus. Na konci dubna letošního roku proběhla akce s krycím názvem
„LEN“, při níž byla zadržena mezinárodní skupina pachatelů. Touto trestnou činností se intenzivně zabývají s účinností nového trestního zákona od 1. ledna 2010, kdy je výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem kvalifikována jako závažný trestný čin.


kpt. Ing. Martina Kaňková
tisková mluvčí Generálního ředitelství cel
a Celního ředitelství Praha
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 725 370 040
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky