CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2013
        • Finanční a celní správa se při společné akci „AZIMUT“ zaměřily na obchodníky s textilem a obuví
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 09.08.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Finanční a celní správa se při společné akci „AZIMUT“ zaměřily na obchodníky s textilem a obuví

Dne 7. a 8. 8. 2013 se uskutečnila společná kontrolní akce finanční a celní správy zaměřená na daňové úniky při dovozu zboží z Jihovýchodní Asie. V průběhu akce došlo k exekuci 40 tun obuvi. Mimo obuvi se finanční správě podařilo zajistit 11, 6 milionů korun na bankovních účtech rizikových daňových subjektů.

Finanční a celní správa se v rámci pilotního projektu zaměřily na společnosti, u kterých byla potvrzena vysoká míra rizika neodvedení daně z přidané hodnoty při dovozu zboží do ČR. V momentě zjištění informací, které svědčí o zvýšeném riziku neuhrazení daně, vydávají pracovníci finanční správy zajišťovací příkazy. Tím zajistí úhradu ohrožené daně ještě před podáním daňového přiznání. Rizikové firmy totiž velmi často ještě před okamžikem podání daňového přiznání zaniknou.

Finanční správě se v rámci akce, ve spolupráci s Finančně analytickým útvarem Ministerstva financí ČR, podařilo zajistit 11,6 milionů korun na bankovních účtech rizikových daňových subjektů. Je však mnoho subjektů, které své aktivity financují jiným způsobem, a proto finanční správa musela přikročit k exekuci dováženého zboží. „Tato akce je prvkem v komplexu opatření zaměřených na boj s daňovými úniky při dovozu zboží z Jihovýchodní Asie. Jsme připraveni v těchto akcích nadále pokračovat“, prohlásil Jan Knížek, generální ředitel finanční správy.

 

V Praze dne 9. 8. 2013

Mgr. Jitka Ježková

vedoucí oddělení komunikace GFŘ

mjr. Mgr. Jiří Barták

vedoucí oddělení vztahů k veřejnosti GŘC


mjr. Mgr. Jiří Barták
vedoucí oddělení vztahů k veřejnosti a tiskový mluvčí Generálního ředitelství cel
tel: +420 261 331 921
mobil: +420 602 332 791
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky