CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2015
        • Reakce Celní správy ČR na článek s titulkem „Celníci zkontrolovali i „vzpurnou˝ šperkařku Fenclovou˝, který byl středu 1. 7
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 02.07.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Reakce Celní správy ČR na článek s titulkem „Celníci zkontrolovali i „vzpurnou˝ šperkařku Fenclovou˝, který byl středu 1. 7

​Celní správa jako ozbrojený sbor a správní úřad vykonává své zákonné kompetence nestranně, je naprosto apolitická a z těchto důvodů se důrazně ohrazuje proti bezdůvodnému napadání výkonu své práce.

Celní správa nikdy kontrolu u podnikatelky paní Fenclové z Domažlic neprováděla. Důrazně se tak ohrazujeme proti lživému tvrzení. Tím, že paní Fenclová uvedla mylné informace, které byly následně zveřejněny, uvedla občany v mylný dojem o kontrolní činnosti Celní správy ČR.

Tento a jemu podobné pokračující politicky motivované útoky mají za cíl poškodit profesionalitu a nezávislost výkonu činnosti Celní správy ČR. Celní správa, jakožto bezpečností sbor, který je primárně zodpovědný za ochranu zdraví a bezpečnost občanů České republiky deklaruje, že v žádném případě podobným útokům neustoupí a nepřestane s plným nasazením plnit úkoly, které se od ní očekávají a které jsou z hlediska ochrany společnosti a životního prostředí nezastupitelné.


kpt. Ing. Martina Kaňková
oddělení vztahů k veřejnosti, tisková mluvčí Generálního ředitelství cel
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 725370040
email: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky